Sümeyye Tosun

Sümeyye TOSUN 
19 Temmuz 1989 tarihinde Hekimhan Kocaözü kasabası Orta Mahallede doğdu. Annesi Ayşe babası İrfan'dır. Çocukluğu köyünde geçti. 
Kocaözü İlköğretim Okulu ve Malatya Rahmi Akıncı İlköğretim okullarında, Malatya Hacı Ahmet Akıncı Lisesinde öğrenim gördü.
Hem anne hem de baba tarafının sesi güzel oluşunun (Babaannesinin ve kardeşi Ahmet Yeniceli’nin sesi çok güzelmiş) da etkisi ile çocukluk döneminde tanıyanların sesine hayran olduğu Sümeyye Tosun, Piramit Müzik Merkezinde 2008 yılında Oğuz Tatar’dan bağlama eğitimi almaya başladı. Piramit Müzik Merkezinin Güneş TV’deki programlarına katıldı. Ayrıca Malatya’daki yerel televizyon kanallarında programlara ve birçok etkinlikte sahneye çıktı.
20 Nisan 2013 günü Kahramanmaraş’ta Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün İller Arası Ses Yarışmasında Malatya’yı temsil etti ve birinciliği kazandı.
Sivas Gürün’de Hüseyin Uğurlu ile birlikte sahneye çıktı. Doğanşehir Anneler Günü etkinliğinde, iki kez Ankara ‘da Malatya Günlerinde katıldı.
Sesini Arzu Şahin, Güler Duman, Özlem Özdil, Türkü, Sevcan Orhan ve Ceylan gibi sanatçılara benzetenler olsa da Güler Duman’ı kendisine örnek aldığını belirtiyor.
Erkek kardeşine bağlama çalmasında yardımcı oldu, o da çalıp söylüyor.
Şiir yazma denemeleri var.
Malatya’da yaşıyor ve kültürel etkinliklere katılıyor.

Süleyman ÖZEROL: 28 Şubat 2014 günü kendisinden derlendi.

Yorumlar

Popüler Yayınlar