GALİP KARAKUŞ



GALİP KARAKUŞ

8 Ağustos 1952 tarihinde Malatya-Hakimhan-Köylüküyünde doğdu. İlkokulu Ceyhan’da, ortaokulu Ankara-Mimar Kemal’de, liseyi Ankara-Çankaya lisesinde okudu. 1972’de Jandarma Astsubay okulunu bitirdi. 1998 de emekli oldu. PSAKD Yenimahalle Şube yönetiminde, Takiben, ADD Çankaya Şubesinde iki dönem yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2002 yılında Bağımsız Cumhuriyet Partisinin kurucuları arasında yer aldı., üç dönem MYK üyeliği, Genel Saymanlık görevini yürüttü. Çeşitli dergi ve İnternet gazetesine siyasi makale ve deneme yazıları yazıyor, şiirlerini düzenlemeye çalışıyor. 2008’den bu yana, 6 ay köyde bahçe ile uğraşıyor, 6 ay kışı Ankara’da geçiriyor.
Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği ile ilgileniyor. Bağlama, ut biraz gitar çalmasını biliyor. Sazları çalmasını Ankara’da çeşitli eğlence merkezlerinde türkü söylediği ortaokul döneminde o zamanki saz ustalarından görerek öğrendi. Görev yaptığı yerlerde askeri birliklerin gazino ve orduevlerinde müzik yapmak üzere görevlendirildiğinden dolayı deneyimini geliştirdi. Ardahan, Iğdır, Balıkesir, Tokat, Konya, Van, Hakkâri, İzmir, Ankara, İstanbul gibi kentlerde saz-ses sanatçısı olarak dernek, parti, açılış ve gecelerinde gönüllülük temelinde etkinliklere: Ankara’da Ekin Radyo’da, Abit Dursun’un yönettiği “Müzikli Siyasi Yorum” programında bir yıl, Malatya Güneş TV’de de programlara katıldı. Yöre ayırt etmeden kendine özgü ve özüne uygun tüm yörelerin türkülerini çalıp söyledi, hala da çalıp söyler.
Müzik etkileşimi konusunda, kimseyi örnek almadığını, takdir ettiği ve zevkle dinlediği, izlediği düzgün, düzeyli müzik insanları olduğunu belirtir.

Doğa Tanrım 


Gani gönüllü doğa tanrım
Sen ki her sıkıştığımda sığındığımsın
Yine bu gün
Ve sabahın erken saatinde,
Dereye doğru yürürken
Öyle okşadın ki yüzümü
Ceviz ağacının yapraklarıyla
Ve o dayanılmaz güzellikteki kokuyla
Karşılamışlığın var ya beni
O ne şefkatli dokunuştu tanrım
Gecenin tüm yorgunluğunu unutturan
Ve en sevgilinin elinden daha şefkatli
Tüm dertlerime derman özellikte
Hiç
Ama hiç bir yaratığın yerini tutmaz özelliğin
Bu sabah yine imdadımdasın
Bana ceviz yeşilliğinde
Ve kokusunda ayan olan
Doğa tanrım.


Galip KARAKUŞ

25 Haziran 2012

Yorumlar

Popüler Yayınlar