Hacettepe Sanat Müzesi Yeni Koleksiyonu: "Yarın Bugünden Kurulur" Sergisinde Üç Hangarcı...

Hacettepe Sanat Müzesi Yeni Koleksiyonu: "Yarın Bugünden Kurulur" Sergisinde Üç Hangarcı...
Hacettepe Sanat Müzesi Koleksiyonu; "Yarın Bugünden Kurulur" Sergisi, 15 Haziran 2017 günü saat 18.30'da Cer Modern Sanatlar Merkezinde açıldı.
Çok sayıda sanatçının yapıtının sergilendiği sergi 30 Temmuza kadar açık kalacak. 
Hemşehrimiz ressam Cezmi Orhan'ın da yapıtı sergide yer aldı. 
Cezmi Orhan yıllardan beri birkaç arkadaşıyla "Hangar" adlı grupta bir araya geliyor. Bu grubun üçlüsü Cebrail Ötgün (Iğdır, 1962), Atilla İlkyaz (Çorum, 1962) ve Cezmi Orhan'dır (Malatya, 1965). Hacettepe Sanat Müzesi Yeni Koleksiyonu: "Yarın Bugünden Kurulur" Sergisinde Üç Hangarcı bir araya geldi. Her birinin birer yapıtı sergide yer aldı.
Hangar Sanatsal Oluşum 1992 yılında altı sanatçının (Atila İlkyaz, Cebrail Ötgün, Cezmi Orhan, Murat Çelik, Hülya Ulaş ve Sevinç Akkaya) katılımıyla kuruldu. Daha sonra bu sanatçıların davetiyle İbrahim Çiftçioğlu da bu oluşuma katıldı. Oluşum, olgunlaşma dönemine ve çevrelerinde yaşanan sanatsal problemleri tartışmaya 1990'lı yılların başlarında başlamış, yaşananlar karşısında bireysel çıkışların yanı sıra örgütlü bir birliktelikle tepki vermenin daha etkili olacağı düşüncesiyle kurulmuştur. Oluşum Ankara/Maltepe semtinde çok amaçlı bir mekan kiralayarak ilk etkinliğini 1993 yılında sıradışı bir sergi ile yapmış, hemen arkasından her sayısı bir manifesto niteliği taşıyan "Hangar Sanat Defteri"ni yayınlamaya başlamıştır.

Sergide tartışmalar, söyleşiler, oldukça konuklara ikramlarla birlikte yoğun oldu. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar