Ozan Koçyener'den İmza ve Konser Günü

Ozan Koçyener'den İmza ve Konser Günü

Halk Ozanları Kültür Derneği üyelerinden olup, ozanlık geleneğini sürdürenlerden Ozan Koçyener (Yener Koç), “Bir Bahçede Gülü Gördüm” adlı albümünün tanıtım ve imza konseri gerçekleştirildi.
27 Şubat 2016 Pazar günü Saat: 14.00-19.00 saatleri arasında Kültür Türkü Evi Konur 2 Sokak No: 24/3 adresinde Dilek Işık'ın sunuculuğu, Battal Çam (Bağlama), Değer Özsu (Klavye), Kozet Şahin (Ritim), Osman Akbaş (Gitar), Saime Işık (Ritim-Gitar), Deniz Şahinoğlu (Bağlama) eşliğinde Aynur Akıcı, Elif İrem, Fadime Deniz, Figen Genç, İbrahim Baloğlu, Nesrin Şenkaynağı, Özgül Subaşı, Saime Işık, Süheyla İşman, Yavuz Canpolat'ın müzik katkıları ile gerçekleştirilen etkinlikte Ozan Koçyener “Bir Bahçede Gülü Gördüm” adlı albümünü imzaladı. Etkinliğe sanatçılar, sanatseverler katıldı.

Ozan Koçyener Kimdir?


Asıl adı; Yener Koç’tur. 1963 yılında Kars Selim Iğdır Köyünde doğdu.

Nitelik, Mahzunice, Ekin Sanat, MMMB Bülten adlı dergilerinde serbest ve hece ölçüsünde şiirleri yayınlandı.
“Şimdi İmece” yerel gazetesinde, şiirleri hakkında söyleşi yayınlandı.
AŞDER (Âşıklar Derneği) tarafından düzenlenen 20.Geleneksel 11. Uluslararası “Halk Âşıkları Bayramı”nda; “Koçyener” mahlasını ve “Halk Ozanı” plaketini aldı.
“Gönül” temalı şiiri, Derviş Balkiraz’ın “Bin Gönül İki Sevda” adlı inceleme kitabında, araştırma konusu oldu.
Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesince, Halk Ozanlığı, Halk Şiirleri ve Türküleri hakkında tez çalışması yapıldı.
İlk türkü yayını;“Bir Bahçede Gülü Gördüm”, Ankara-Radyo Özgür tarafından gerçekleştirildi.
OZAN-DER, AŞDER, Kale 3 MİM, EMY Kültür, Sentez Kültür, Ekin Sanat ve farklı ozan şair etkinliklerinde, Eğitim-Sen, Mali Müşavirler, Yurdun Türküleri, Türküler Sevdamız Koro ve Konserlerinde söz ve müziği kendine ait türküleri seslendirilmektedir.
Ayda bir, Sentez Kültür’de, şair Deniz Şahinoğlu ile birlikte; ”Koçyener Türküleri” adında şiir ve türkü dinletisi düzenlemektedir.
Ayrıca; Karikatürleri, ulusal ve yerel günlük gazete, edebiyat, mizah ve mesleki dergilerde (Emek, Evrensel, Milliyet, Şimdi İmece, Mesleği Sesi Gazeteleri ve Ürün, Demokratik Platform, Mali Müşavirler Odası, Mali Müşavirler Derneği, Dağarcık Dergi ve Bültenlerinde) farklı tarihlerde yayınlandı.
Yayın Yönetmenliğini de yaptığı Mali Müşavirler Ankara derneğinde bülten yayını ve farklı etkinliklerde, toplumsal yaşama ve sanata dair olumlu katkılar sunmaya çalıştı.
Özgür Radyo, Harman Radyo ve Avrasya Türk radyolarında albümünde yer alan türküleri yayınlanmaktadır. Ayrıca dönem dönem canlı yayınlarla da türkülerini seslendirmektedir.
Anadolu Üniversitesi/İktisat Fakültesi mezunu olan Koçyener, evli, 2 çocuk babası olup, günümüzde halk ozanlığı geleneğini sürdürme gayesindedir.
“Bir Yanım Sevda” adlı kitabı , kendi türkülerinden oluşan “Bir Bahçede Gülü Gördüm” albümü var. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar