Eröksüz Müzik'te Bir Akşam

Eröksüz Müzik'te Bir Akşam

16 Şubat 2016 günü akşamı Eröksüz Müzik Yapım Kültür Sanat Merkezi'ne gittim. Uzun zamandır uğramamıştım, Ozan Mehmet Ali Eröksüz ile uzun süre sohbet ettik. 13 Şubat akşamı OZAN-DER'in gerçekleştirdiği "Hüseyin Çırakman Anma" etkinliğinden, Hüseyin Çırakman'dan, ozanlardan, OZAN-DER'de yapmış olduğum belgesel çekimlerinden, dernekçilikten, dört kitabın hazırlığını birlikte sürdürdüğümden ve daha pek çok konudan söz ettik.
Yavaş yavaş gelmeye başladılar salona. Bayram Kara ile bir süre sohbet ettik, Murat Duman geldi, onunla bir masaya oturduk, bir şiirini okudum, inceledik. Şiir ve şairler üzerine söyleşimiz oldu. Mahzuni'nin, "Bilmem söylesem mi, söylemesem mi" türküsünün Malatyalı Arif adlı birine ait olduğunu, mahkemelik olduklarını söyledi, konuyu araştırmamı istedi. İlk kez duyduğumu belirttim.
Özlem Aslan tarafından sunulan şiir müzik dinletisinde Özlem Aslan, Murat Duman, Gökhan Duyman, Mehmet Yetiş Asyalı, Ertuğrul Yılmaz, Mehmet Emin Baltacı, Bayram Kaya şiirleriyle, Aysun Ülger, Belkıs Aydoğdu türküleriyle, Hasan Çağan bağlamasıyla, Emrah Mahzuni, Yener Koç, Merdan Bey çalıp söylemesi ile yer aldılar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar