Ökçeler ve Nevin Keskin Dalyan

ÖKÇELER VE NEVİN KESKİN DALYAN


Süleyman ÖZEROL

10 Nisan 2015…
Resim Heykel’de Nevin Keskin Dalyan Resim Sergisi

Nevin Keskin Dalyan, Afşin…
Hemen aklıma Âşık Mahzuni geldi…
Kolâj ve akrilik resim tekniği ile yaptığı tablolarının büyük bölümünde yüksek ökçeleri görebiliyorsunuz. Bunu kendisine sorduğumda; “Ökçeler ile kadınların mağdur yanlarını değil de yüksekte olmalarını amaçladım” dedi.
Kadınların toplumdaki yerinin bu olması gerektiğini elbette ki ben de böyle olmasını düşünüyorum. Dolayısıyla Nevin Keskin Dalyan’ın görüşleri ile kadının toplumdaki yerinin vurgulandığını görüyoruz.
Soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelmekten kurtulamayan kadını…
Kadının yeri ile ilgili değerlendirmem bana başka konuları da düşündürdü.
Kadının yükünün toplumda ağır olduğunu da…

Defterine yazdım…

Nevin Keskin Dalyan;
Ökçeler ile; kadınların mağdur yanlarını değil de yüksekte olmalarını amaçlamış...
Kadının toplumdaki yerini vurgulamak...
Afşinli olmakla, mensup olduğum Halk Ozanları Kültür Derneğinin ve halk ozanlığı geleneğinin önemli bir üyesi olan Aşık Mahzuni Şerif'in hemşerisine saygı ve sevgilerimle...
10 Nisan 2015
Süleyman ÖZEROL
Em. Öğretmen-Gazeteci-OZAN-DER Danışma Kurulu Üyesi
Nevin Keskin Dalyan

Ankara, Türkiye'de doğdu.
Resim çalışmalarına, 1982 yılında dünyaca ünlü ressam Eşref Üren'in Atölye'sinde başladı. Daha sonra Ankara Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde, değerli ressam Osman Zeki Oral'dan desen dersleri aldı.
Burada; canlı-cansız model inceleme, yorumlama ve desene aktarma çalışmalarının yanı sıra; büyük ustaların eserleriyle bağlantı kurma ve sonuçta edindiği verileri değerlendirme üzerinde çalıştı. Desen, biçim, ışık, renk gibi resimsel değerler ile boyut, kompozisyon ve denge kavramları arasındaki bağlantıyı analiz etti. Halkla İlişkiler mezunu olan sanatçı, dört yıl boyunca dünyaca ünlü ressam Sabri Akça atölyesinde modern ve çağdaş resim anlayışını kendi stiliyle eserlerine yansıttı.
71. Devlet Resim ve Heykel Sergisi'nde ödül alan, yurtiçi ve yurt dışında birçok karma sergiye katılmış olan sanatçı, sanatsal yaratımlarını halen Ankara'da sürdürmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar