Neşe Saraç Pastel Resim Sergisi

NEŞE SARAÇ PASTEL RESİM SERGİSİ 


Süleyman ÖZEROL

Neşe Saraç’ın pastel resim sergisi 13 Nisan pazartesi günü saat 17.00’de Galeri Kara’da açıldı.
Galeri Kara'da 13-18 Nisan 201 5 tarihleri arasında açılacak kişisel sergide Soft Pastel teknikle yaptığı 30’un üzerinde eseri sergilendi.
Tablolarda; çocuk portreleri, doğa, çiçek, hayvan, Anadolu evleri konu içinde resmedilmiştir.

***
Ressam Saraç’ın eşi Sezai Saraç, Malatyalı olduğumu söyleyince kendisi de Elazığlı olduklarını belirtti. Geçen hafta Galeri Uray’da sergi açan Hümeyra Ünal gibi komşu il olma konusundan söz ettik.
Ün fotoğrafçı ve ressam hemşerim İbrahim Demirel ile sergide görüştük, daha sonra kataloğunu kendisinin hazırladığı Günseli Saylam sergisinde de birlikte olduk. 

Neşe Saraç

İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültesi Yüksek Lisans mezunu...
Özel Bankalarda Kredi ve Pazarlama genel müdür yardımcılığı, krediler müdürlüğü, şube müdürlüğü, uzmanlık gibi görevlerde bulundu. Bankacılık kariyerinden sonra resim çalışmalarına ağırlık verdi. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, İSMEK gibi kuruluşlarda karakalem, suluboya, yağlıboya resim ve sanat tarihi kurslarına devam etti. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi SEM Desen Programını tamamladı.
Son üç yıldır, İstanbul Seven Sanat Galerisinde İranlı ünlü ressam Javad Soleimanpour Resim Atölyesinde Pastel Resim çalışmalarını sürdürmektedir. 2010 yılından itibaren İstanbul'da karma sergilere katıldı. 

Yorumlar

  1. Sayın Neşe Saraç'tan aldığım iletiyi paylaşmak isterim:

    Sn. Süleyman Özerol,
    Ankara Çankaya Belediyesine ait Galeri Kara da 13-18 Nisan arası açtığım Pastel Sergimin açılışinı onurlandırdığınız ve haber yaptığınız için teşekkür ederim. Ayrıca eşim A.Sezai Saraç ve ben sizi tanımıiş olmaktan dolayı ayrıca mutluluk duyduk. Sergi süresince Ankaralı sanatseverlerin büyük ilgisi tekrar Ankara da yeni sergiler açma isteğimi arttırdı.Sergimin süresi bittiği için İstanbul'a döndük. Gelecekte başka bir etkinlikte karşilaşmak dileğiyle saygılarımı sunarım.
    İyi günler dileriz,

    Neşe Saraç ve Prof. Dr. A.Sezai Saraç

    **********************************************
    Sayın Neşe Saraç...
    Ben de teşekkür ederim. Gönderdiğiniz iki fotoğrafı da habere ekledim.
    Selamlar...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar