Süleyman Şahin

SÜLEYMAN ŞAHİN

Süleyman ÖZEROL

9 Mayıs 1970 tarihinde Hekimhan İğdir köyünde doğdu. Annesi İnsaf, babası Hacı’dır. Arapkir Devrim İlkokulu, Malatya İnönü Ortaokulu ve Malatya Ticaret Lisesinde öğrenim gördü.
1990 yılında askerliğini İstanbul Küçükyalı’da yaptı. Askerlik dönüşünde Empa Çelik Ltd. Şti. büro yönetici olarak çalıştı.
2001 yılında Nesrin Hanım ile evlendi, Malatya'da oturuyor.
Bağlama çalmasını küçük yaşlarda zakirlik yapan babası Hacı Şahin’den öğrendi. 1993-1996 yılları arasında İstanbul’da Arif Sağ Müzik Merkezi’nde (ASM) müzik eğitimi aldı. Aynı yıllarda Unkapanı’nda Piya Müzik yapım firmasında kaset yönetmenliği yaptı. Arif Sağ Müzik Merkezinde Arif Sağ ile birlikte birçok televizyon programına ve konsere katıldı.
Bağlama yapımını; cura, uzun kol, kısa kol ve 12 perdeli dede bağlaması çalmasını ve kopuz çalmasını biliyor. Mahmut Tuncer Nuray hafiftaş Belkıs Akkale Arif Sağ, Musa Eroğlu gibi sanatçılara bağlamasıyla eşlik etti. Saz ve ses sanatçısı olarak tüm yörelerin türkülerini söylüyor. Arif Sağ, Musa Eroğlu, Talip Özkan, Hasret Gültekin, Erdal Erzincan, Erol Parlak örnek aldığı sanatçılardan bazıları…
İstanbul ve Malatya’da yapılan birçok cemlerde zakirlik yaptı.
İstanbul, Kayseri, Sivas, Malatya illerinde derleme ve araştırma çalışmaları yaptı.
ATV, Kanal D, HBB genel kanallarında, ERTV Güneş TV, Ufuk TV, Malatya TV gibi yerel televizyon kanallarında, Radyo Mega ve Radyo Fon gibi radyolarda birçok müzik programlara, çeşitli konser ve festivallere katıldı. Malatya’da yapılan ses yarışmalarında jüri ve müzisyen olarak görev aldı.
Malatya’da 1996 da Şahinler Müzik Merkezini açmış olup halen kendi müzik merkezinde eğitim ve öğretime devam etmektedir. Burada birçok öğretmen, akademisyen ve sanatçıyı Şahinler Müzik Merkezinde yetiştirdi.

Bilgiler 9 Ocak 2015 tarihinde Nazlıcan Alhas’dan derlendi, tarafımdan düzenlendi.

Yorumlar

Popüler Yayınlar