Kenan Yıldız

KENAN YILDIZ
Süleyman ÖZEROL

3 Şubat 1959 tarihinde Malatya Hekimhan ilçesinde doğdu. Annesi Güllü, babası Mehmet Ali’dir.
Fırat İlkokulu, Atatürk Ortaokulu ve Turan Emeksiz Lisesini bitirdi.
Askerliğini havancı olarak 1979’da Kars’ta yaptı. 1982-1986 yılları arasında işletme bölümünde okudu.1986 yılında resim tabela iş yeri çalıştırırken emekli öğretmen Alvarlı Musa Dinç’in kızı Gülistan Hanımla evlendi. İki çocuk babası olup oğlu Mehmet Ali 1987 doğumlu, Ankara Gazi Üniversitesi Resim Bölümünde yüksek lisan öğrencisi; kızı Yeşim 1996 doğumlu, Muğla Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü son sınıfta okuyor.
2006 yılında emekli oldu, iki ay sonra Malatya’dan Muğla’ya taşındı ve halen Muğla’da oturuyor. Genelde günü kendi iş yerinde geçmekte, dernek çalışmalarıyla da ilgilenmektedir.
Ortaokul birinci sınıftan itibaren şiir yazmaya başladı. Bolca roman ve şiir okudu, kendisini yetiştirdi. Şiirlerini genellikle serbest vezinde yazdı ama hece ölçüsüne de uyan şiirleri oldu. Şiirlerinde özellikle toplumsal konulara ağırlık verdi. Günlük duygu, düşünce ve özellikle gözlemlerini dile getirmeye çalıştı. Malatya Hamle gazetesinde şiir köşesinde dört yıla yakın makale, şiir türü yazılarının yayınlanması şiirlerinin tanınmasında etkili oldu.
1986-1990 yılları arasında yayınlanan şiirlerini Yaşamdan Kesitler adıyla kitap olarak yayınlandı (Evin Matbaası, Malatya 2002). İki kitabı tamamlanmak üzere, dördüncü çalışması ise Muğla Engelliler Antolojisi kitabının hazırlıkları sürüyor.
Siyasi dönemin vermiş olduğu içten gelen bir sevecenlikle lise dönemimde bağlama çalmayı öğrendi. Edebiyatın resmin yanı süre amatörce de olsa Malatya yöremizin türkülerini çalıp söylemektedir.
2010 ve 2011 yıllarında yaşadığı Muğla il merkezinde Muğla Yörük Obaları Şenliğine davet edildi, Malatya yöresi türkülerini çalıp söyledi.
Malatya mahalli radyo ve televizyonlarında, Muğla Fethiye TV’de 55 dakikalık resim çalışmaları ile ilgili röportaj, aynı zamanda resim yaparken canlı çekim yapıldı. Genellikle müzikle uğraşan Muğla TRT Mahalli Sanatçı İbrahim Ethem Yağcı, Çorumlu Âşık Abbas ve Mehmet Ali Kırlı gibi Türk halk müziği, Türker Ataklı gibi Türk sanat müziği sanatçısı arkadaşlarıyla iyi bir ortam içinde…
Ortaokulda karakalemle başladığı resimlerden sonra yağlı boya resimler de yapmaya başladı. Kişisel sergiler açtı, karma sergilere katıldı. Resimleri Estonya ve Finlandiya’daki sergilerde de sergilendi. Muğla mahalli gazetelerinde resimle ilgili yazılar yazdı. Özellikle Muğla engellileri yararına olan sergilerinde yazarları, müzisyenleri birleştirdi. Muğla belediye şenliklerinde, belediye resim sergisine her yıl resimleriyle katıldı ve çeşitli takdir, onur ve teşekkür belgeleri aldı.
1986 yılında kurulan Malatya Anadolu Folklor Araştırma Derneği (MAFAD) kurucuları arasındadır. Muğla Engelliler Derneği ve Muğla Sanatseverler Derneği üyesi olup çeşitli çalışmalarda bulunmaktadır.
Ortaokul yıllarında Malatya Bölge İl Spor Müdürlüğünde boks sporuyla ilgilendi. İki burun ameliyatı, bir diş kırıklığından sonra bıraktı.
Muğla merkezde Yıldız Resim Galerisi adlı iş yerinde resim çalışmaları yapmakta, resim dersi vermekte ve resim malzemeleri satışı yapmaktadır. Ailenin dört bireyi de resim sanatı ile uğraşmaktadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar