Akbabalar'dan...


Akbabalar'dan...

Süleyman ÖZEROL

Özellikle yetmişli yıllarda başta Almanya olmak üzere Avrupa’da türkülerimizi, özellikle de Arguvan türkülerini duyurmada önemli rolü olan, “Akbabalar” adıyla anılan grup ile bilgili bilgi almak için Müslüm Akbaba ile iletişim kurdum. 23 Ağustos 2012, Perşembe günü gelen yanıtta Müslüm Akbaba tarafından genel bir açıklama yapılmıştı.  Var olan açıklamayı sizlerle paylaşarak Akbabaların tanıtımına katkı sunmak istiyorum.   

Sevgili Dost öncelikle bu ilginize teşekkür ederim. İyisiniz inşallah? Akbabaları kısaca bir tanıtayım. 
Bizler üç kardeş Naci, Müslüm ve Hamza Akbaba olarak, Malatya'nın Fethiye köyündeniz yoksul bir ailenin fertleri olarak yetmişli yıllarda Almanya’ya gelmişiz.

Erzincan'a girdim ne güzel bağlar
Şu zalimin ettiği yüreğim dağlar
Vahşet yapıp seyrederken Mervan
Neyin bayramın kutlar bizim canlar


Sevgili Dost, bu ilginizden dolayı öncelikle teşekkür ederim. İyisiniz inşallah?
Bizler Akbabalar olarak Malatya'nın Fethiye köyünden yoksul bir ailenin fertleri olarak, ailemiz 1960’larda Almanya’ya geliyorlar daha sonra biz üç kardeşi 1970 de yanlarına alıyorlar. Ben Müslüm Akbaba bu arada 12 yaşında kendimce çalıp söylemeye çalışıyorum, ta ki 1977 ye kadar… Ondan sonra ağabeyim Naci ve küçük kardeşim Hamza ile grup kurarak tüm Avrupa’da düğünler, geceler derken hayatımızın bir dönüm noktası olan bir yola giriyoruz. 2000 yıllara geldiğimizde 14 tane albüm sahibi olmuştuk. Çok değerli üstatlara güzel çalışmalar yaptık bu süreç içinde.
28 Yıl bu sahne hayatı bizleri haliyle yormaya başlamıştı, 2000 yılların sonunda düğünleri bırakıp sadece gece, konser ve buna benzer etkinliklere katılmaya devam ediyoruz. Şimdi Akbabalar olarak tekrar bir Albüm çalışmasına başladık.
Durum bundan ibaret dost tekrar teşekkür eder sizlere de sanat hayatınızda başarılar dilerim sağlıcakla kalın.
Saygılar...

Akbabalar/Müslüm Akbaba
23 Ağustos 2012 

Yorumlar

Popüler Yayınlar