İyi Yıllar

İYİ YILLAR... 
Canan Sevgi GÜNER

"Cennet de Cehennem de senin içinde." 

Ömer Hayyam 


Yıllara anlam yüklesek de önemli olan hayattır. Tabi baki olanda... Ömür tüketmeye çalışıyoruz. Düşe kalka yaşadığımız hayatlarımıza tebessümlerimizi paravan yapıyoruz bazen. Bazen de attığımız kahkahalar dökülen onca gözyaşını silip süpürüyor.
Kalan ömrümüzün, gidenden az olduğunu hatırlıyoruz yılbaşlarında. Avuçlarımızı açtığımızda gördüklerimiz, onu yere çevirdiğimizde dökülenlerden daha fazla ise eğer, boşa yaşamışız demektir. Paylaşmamışız biriktirmişiz demektir. Para biriktirirken insan ve insanlık biriktirmeyi unutmuşsak, kalabalıklar içinde yalnızız demektir.
Sığındığımız servetlerin; evler, arabalar, mevkiler, makamlar olmadığını, bizim için atan yürekler olduğunu anladığımızda umarım çok geç olmaz. Alışkanlıklarımıza, anılarımıza, maddi değerlere ve toplumsal baskılara yenik düşsek de kimi zaman...

Doğru tektir, tek doğru da sevgidir.

Tüm bu keşmekeşin içinde gerçekliğin tadına varmak istiyorsak; İnsan ruhu uçurumdan atlamalı, bir sevdaya kanat olmalı, bir yaraya yürek... Bir çocuğun yüzünde gülümseme, bir sevgilinin alnında buse, bir annenin şefkatli kollarında uykunun tadı olmalı... Aranılan, sorulan, özlenen, özlenilen olmalı... Gözün kapalı güvenilenler olmalı hayatında, zorla duranlar değil... Bunları sağladıkların değil, sana sağlayanlar olmalı... Yoklukları tamamlayanlar olmalı, boşlukları dolduranlar; eksiltenler değil... Sevdiğimizden daha çok bizi sevenler olmalı hayatlarımızda... Bunu söyleyenler değil yaşayanlar, yaşatanlar olmalı... Bize bu cehennemi cennet yapmalı.
Çok insan yok hayatımda. Ama öz insanlar var. Çok sevdiklerim, çok güvendiklerim var. Uzakta ama aslında hep yanımda olanlar var. Sesiyle, türküsüyle olan var. Beni üzenler yok, mutlu edenler var. Çok savaşmam gerekti bu hayat için, ama başardım. Bedeller bana güzel insanların ve günlerin kapılarını açtı. Ömrüme Güneş doğdu.

İyi ki varsınız...

Soframı, kalbimi, ömrümü, sevgimi, özlemimi benimle paylaşan ve bunu bana yaşatan herkese binlerce teşekkürler...
Şair diyor ki; "Birini pencere kenarına çiçek koyacak kadar sevmek lazım"
Pencere kenarındaki çiçeklerimiz hiç solmasın. Sevdiklerimizle, sevenlerimizle, sevdiğimizle mutlu sağlıklı yıllara...

Yorumlar

Popüler Yayınlar