Özkan YILDIRIM






ÖZKAN YILDIRIM

6 Mart 1973 tarihinde Malatya Dilek kasabasında doğdu. Annesi Sevim, babası Mehmet'tir. Dilek İlköğretim Okulu ve Turan Emeksiz Lisesini bitirdi (1989), ayni yıl Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdi, burayı 1993 yılında bitirdi. 1994 yılında Adalet Bakanlığının hâkimlik ve savcılık sınavlarını kazandı. Sıra ile Rize Pazar, Çayeli ve Çorum Laçin’de hâkimlik ve savcılık yaptı. 2002 yılında görevinden ayrılıp İzmir Barosuna bağlı olarak avukatlık yapmaya başladı.
Askerliğni Burdur'da yaptı.
Müziğe babasının sesinin güzel oluşu ve sürekli türkülerini dinleyişi ve ona özenmesi ile müziğe ilgi duydu. İlkokuldaki etkinliklerde, 19 Mayıs senliklerinde, üniversitede gençlik konserlerinde türküler söyledi. Üniversite yıllarında bağlama çalmayı öğrendi. Ut ve bağlama çalıyor.
TRT İzmir Radyosu keman ve de kanun sanatçılarından sanat müziği eğitimi, ayrıca iki yıl kadar da şan dersleri aldı.
2011 yılının sonunda sözü ve müziği kendisine ait olan “Teselli” adıyla ilk müzik albümünü yaptı.
Malatyalı Fahri, Sami Kasap, Bedo, Teslim Budak gibi sanatçıların okuduğu eserler, Arguvan türküleri ve Malatya merkez kültürünün türküleri müzik tarzının temelini oluşturdu. İbrahim Tatlıses, Neşet Ertaş, Malatyalı Fahri Kayahan beğendiği ve özendiği sanatçılardan bazılarıdır.
Eserlerinden üçüne görümsetme (klip) çekti. İstanbul’un sesi, Lokum FM, Yıldız, Artı FM gibi radyolarda; Viva, Ön Gösterim, TVF, Yurdum, Kanal t, Ekin TV, Medya TV, Adana TV, Türkiyem TV, Rumeli TV, Tek Rumeli TV, Kanal 60 gibi televizyonlarda programlara katıldı, hakkında tanıtıcı yayınlar yapıldı. Anadolu Ajansı ve tüm gazetelerde haberleri yer aldı.
Müzik konusundaki görüşlerini şöyle dile getiriyor…
"2014 sonunda ikinci albüm çıkacak. Sözü müziği bana ait bir Malatya türküsü yaptım. Özellikle Malatya’da bana verdiği destekten ötürü Çağlar FM, Mustafa Kısacık ve de Turkiyem TV’de Cumali Duman’a çok teşekkür ederim. 2014 yılının sonlarında ikinci albümüm çıkacak. Bu albümde sözü müziği bana ait bir Malatya türküsü okuyacağım. Amacım kalıcı eserler yapıp unutulmamak…
Özellikle Malatya’da bana verdiği destekten ötürü Çağlar FM Mustafa Kısacık ve de Türkiyem TV Cumali Duman’a çok teşekkür ederim.Müziğin yanıda sinemaya karşı özel bir ilgim var. sanatın her dalını severim. Kısmet olursa ilk çekeceğim klibi Malatya'da çekeceğim.
Müzik çok kötü durumda, özellikle pop müzik tamamen yozlaşmış… “Yatcaz kalkcaz ordayım” diye bir eser 2014 yılının söz dalında en iyi eseri seçildi. Anlamak mümkün değil, müziği bitirdiler, bir daha iyi eserlerin gelmesi çok zor, bir an evvel toparlanması lazım, yoksa müziğin gidişatı rezalet…
Sizin şahsınızda bütün Malatya’ya hemşerilerime sevgi ve de saygılarımı arz eder, ilgi ve de alakanız ve de desteğiniz için size çok teşekkür ederim."

3 Haziran 2014 günü kendisinden derlendi

Yorumlar

Popüler Yayınlar