Veysel Budak’tan ‘Özümün Sözü, Sözümün Özü’
Veysel Budak’tan ‘Özümün Sözü, Sözümün Özü’
Yazar, kitabıyla ilgili olarak, “Uzun zamandır edinimlerimin halen yaşayanlara aktarılmasının yararlı olacağını düşündüm” diyor:
Yaşamöyküsünü, sunusunu ve yazılarından bir bölümü sunuyoruz. Veysel Budak
1950 Yılında Malatya ili Hekimhan ilçesi Köylü köyünde dünyaya geldi. İlkokulu 1963, Ortaokulu 1966, Ankara 1. Sanat Enstitüsünü 1969 yılında bitirdi. 1970 yılında üniversite öğrenimi için Almanya’da gitti, olanaksızlıklar nedeniyle tamamlayamadı.
1971 yılında Türkiye’ye döndü ve aynı yıl evlendi.
1972-1973 döneminde 20 ay askerlik görevinden sonra Sivas İli Yıldızeli İlçesi Mal Müdürlüğünde Vergi Memuru olarak devlet memurluğuna başladı. 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı nedeniyle ihtiyaten askere çağrıldı ve sonrasında görevine tekrar döndü. 1974 yılında Yıldızeli Vergi Memurluğundan Malatya Tekel Başmüdürlüğü Muhasipliğine atandı.
1976-1977 yılı Başbakanlık Yabancı Diller Eğitim Merkezi Almanca Bölümünü bitirip, Malatya’daki görevine döndü. 1979 yılında Ankara Tekel Müdürlüğüne atandı. 1980 yılı Çorum Tekel Başmüdürlüğüne tayin olduktan sonra 15 Aralık 1980 tarihinde Danıştay kararı ile Ankara da ki eski görevine döndü. 1981-1984 Ankara Tekel Kontrolörlüğü ve Vergisiz Satışlar Bölge Müdürü görevinde bulundu. 1984-1988 İşletme Fakültesini de bitirdikten sonra Maliye ve Gümrük Bakanlığı Ankara Tasfiye İşletme Müdürlüğüne naklen geçti, buradan Edirne İşletme Müdürlüğüne tayin oldu.
Edirne deki görevinin yanında Trakya Üniversitesi Rektörlüğünün talebi ve Maliye ve Gümrük Bakanlığının oluru ile Öğretim Görevlisi olarak Meslek Yüksek Okulu İktisadi Ceza Hukuku ile Gümrük Tarihi ve Kapitülasyonlar konularında dersleri verdi. Diyarbakır, Bursa ve İstanbul Tasfiye İşletme Müdürlüklerinde İşletme Müdürü olarak görev yaptı. 3 Kasım 2002 tarihinde 22. Dönem Milletvekilliği seçimlerine katıldı, kazanamayınca İstanbul’daki görevine döndü. 2005 yılında İstanbul İşletme Müdürü olarak emekli oldu.
Üç çocuk, üç torun sahibi olup, kışları Bursa, yazları Çanakkale Babakale’de yaşamını sürdürüyor.
Veysel Budak’ın Sunusu
Değerli Okuyucum…
İnsanlar doğarlar, yaşarlar, yaşamları süresince okuyarak, izleyerek, inceleyerek, gözlemleyerek bilgi ve kanaat edinirler ve nihayet yaşamlarının sonunda hepsi bu dünyada kalır kendileri göçerler. Bu düşünce ve edinimlerin ahrete yani bilinmez geleceğe taşınması mümkün değildir. Zaten bir yararı da yoktur. Uzun zamandır edinimlerimin halen yaşayanlara aktarılmasının yararlı olacağını düşündüm. Umarım yararlı olur…
Soyadımı Budak dedemin adından almış Veysel Budak olarak, bu düşüncemi değerli İrfan Başaranoğlu yeğenimle paylaştığımda olabilirliği konusunda beni yüreklendirince kendisine yazarak gönderdim. Büyük emek harcayarak ve yapay zekâdan yararlanarak sizlerin okumasına hazırlamış olmasından dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum.
Bu hazırlık sırasında bizlere bilgi ve deneyimleri ile hep yardımcı olarak yayına hazırlayan değerli öğretmenimiz Süleyman Özerol Beye, ortak zamanımızı harcamamda hoşgörü gösteren eşim Hatice Budak Hanıma teşekkür ediyorum.
Sizi ise sevgi ve saygıyla selamlayarak esenlikler diliyorum.
3 Temmuz 2024
"Adam parası ile değil, darası ile adamdır."
Bu ifade genellikle bir kişinin karakterinin, sahip olduğu maddi varlıklar değil, yaşadığı zorluklar ve tecrübeler sayesinde biçimlendiğini anlatmayı dile getirir.
Bir kişinin kişiliğini ve başarılarını belirleyen şey yalnızca maddi varlıklar değil, aksine karşılaştığı zorluklar ve yaşadığı deneyimlerin onun gerçek kimliğini oluşturur.
Adamlık dediğimiz şey de zaten kişiliktir ve kişiliğe damgasını vuran özellikler ve davranışların dış dünyaya yansımasıdır.
Bu güzel projenin kayda geçirilmesinde emeği geçen Süleyman Özerol hocama ve kıymetli amcam Veysel Budak'a teşekkür ediyorum.
YanıtlaSilVar olun...
Gerçekten veysel bey çok iyi bir insan
YanıtlaSil