Ozan Ali Cemal Çetinkaya’nın çağrısını kim duyuyor?




Ozan Ali Cemal Çetinkaya’nın çağrısını kim duyuyor?
Süleyman ÖZEROL
3 Ocak 2016 günü aramızdan ayrılan, 5 Ocak 2016 Çankaya Pir Sultan Cem Evinden kaldırılarak Hacı Bektaş’ta toprağa verilen Ozan Ali Cemal Çetinkaya'nın ailesi tarafından 13 Mart 2016 Pazar günü Hacı Bektaş Veli Vakfında hayır yemeği verildi. Yemek ile birlikte bir de anma programı gerçekleştirildi.
Konuklara hoş geldiniz diyen ozanın oğlu Evren Çetinkaya'nın sunumu ile program gerçekleştirildi.
Ali Haydar Sır Dede: Ali Cemal Çetinkaya hakkındaki duygu ve düşüncelerini dile getirdi, duan ve deyişler okudu.
Ozan Umut Yurdusar: Kısa bir konuşmadan sonra bir deyiş çalıp söyledi
Av. Ali Aktay: "Çağdaş, onurlu ve dürüst bir yapıya sahipti."
Çetin Gül: "Barış, sevgi ve kardeşliği dile getirdi."
Dertli Divani: Duadan sonra Mektebi İrfan grubundan dört genç ile birlikte "Bütün insanlardan arzumuz vardır" deyişi... Sanatçılara yaşıyorlarken değer verilmesini dile getirdi.
Ali Çetin (Ozan Naçari): Bir anısını anlattı, bir deyiş çalıp söyledi.
Gülseren Kılıç: Sanatçılara yaşıyorlarken değer verilmesini dile getirdi, türkü söyledi.
Ali Rıza Düzgün (Ormani): Çaldı ozan Ali Cemal Çetinkaya'nın kızı İrade Şahinkaya babasından deyişler söyledi. Âşık, kendi yapıtlarından da çalıp söyledi.
Âşık Ali Cemal Çetinkaya'nın görüntülü kaydından deyişler dinlenip izlendi.

***
Oradan çıkınca Alican Doğan ile görüştüm, çay içip sohbet ettik. Elektrik mühendisi, güneş enerjisi ve rüzgâr ile kurma çalışmaları ile ilgileniyor.
Emlakçi hemşerim Halil Mecit’e de uğradıktan sonra eve geldim. Bir saat geçmemişti ki oğlum yazar aradı, Kızılay’da olup olmadığımı sordu. Sonra, Güven Park civarında bomba patlaması olduğunu duyduğundan söz etti.
Ali Cemali Çetinkaya yemeği erken bitmiş olsaydı, Hâkim evinde gerçekleştirilen Arguvan Derneği etkinliğini unutarak Kızılay’a gidecektim ve her gün gelip geçtiğim yerde belki de o acı olayla karşılaşacaktım.
Daha geçen ayki ve Ekimdeki katliam acısını sürdürürken yeni bir katliam ile karşılaştı Ankara. Bu durumda 37 kişi yaşamını yitirdi.
Hele hele yetkililerin, her katliamda “şunu yapacağız, bunu yapacağız” demekten başka yaptıkları bir şey de yok. Terör ve katliamı normal karşılayan gazetecilere ne demeli?
Oylarını artırdıklarını belirten siyasetçilere ne demeli?
Toplu katliamı gerçekleştirenin genç bir kız olduğu belirtiliyor.
Bu genç kız, neden bu kadar insanın yok olmasını sağlar?
Bu genç kız, neden insanlara böyle bir kin duyar?
Bu genç kız, neden yaşamak istemez?
İnsan bu kadar mı ucuz?
***
Olaydan üç saat önce Ozan Ali Cemal Çetinkaya’nın “Bütün insanlardan arzumuz vardır” deyişini dinledik. Daha önce de paylaştım ama buna ihtiyacımız var, yine paylaşıyorum. Ancak bu kez düzyazı biçiminde…


Ey İnsanlar, Hepinizden İsteklerimiz Var!

Ey insanlar! Hepinizden isteklerimiz var. İnsan birliğine zor demeyin. Biz gerçekler nerededir biliyoruz; Hak’ta… Siz de Haktan gayrısına yar demeyin.
Dünya aydınları cehaleti gidermek için çaba göstersin, insanlık âleminden cehalet gitsin. Senlik benlik nedir? Kavgalar bitsin artık, şu koca dünya bize dar değil.
Ey İseviler, ey Museviler, ey Muhammediler! Ey dünyanın her yanında bulunanlar! Ey gerçeklere öncülük eden veliler! Yollar buzlu, dağlar karlı demeyin birlik olun, çaba harcayıp düşmanlığı kaldırın.
Bu dünyanın nimeti boldur, hepimize yeter. Dünyayı insanlığın barış ve huzur cenneti yapın. Bunca serveti silahlar yaparak kar etmek için değil, insanlara hizmet için harcayın!
Ali Cemali der ki; insan olup insanlık özelliklerini taşımak çok önemlidir. İnsan ektiğini biçer. Doğru yolu görenlere, gösterenlere gözünüzü kapamayın; kendinize kör dedirtmeyin!

Ozan Ali Cemal Çetinkaya’nın çağrısını kim duyuyor?

Yorumlar

Popüler Yayınlar