Aydınlık Bir Gecenin Düşündürdükleri





AYDINLIK BİR GECENİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

Zülfikar SEZEN

İnsanların ömür boyu unutamadıkları zamanlar vardır. Dostluklar arkadaşlıklar vardır. Bu dostluk ve arkadaşlıkların önde gelenleri okul ve askerlik arkadaşlıkları olarak usumuzda yer eder. Oturduğumuz kalktığımız toplulukların sohbet konusu olunca bu saf ve temiz arkadaşlıklar bir sinema şeridi gibi gözlerimizin önünden bir kez daha geçer. Duygulanırız, geçmişe yolculuk yapar bu ortamlardaki arkadaşlarımızla olan birlikteliklerimiz bizi başka âlemlere götürür.
Yıllar geçse de unutulamayan bu birlikteliklerle avunduğumuz, gururlandığımız zamanlar hiç eksik olmaz. Yolda karşıladığımız ya da sanal âlemde izlerine rastladığımız arkadaşlarımız bize yeniden duygusallıkları yaşatır. Hızla ve bonkörce harcadığımız yıllar bu duygusallıkları eritemez ve yok edemez. Belki de hayatta var oluşumuzun birer sebebi olarak bize şevk ve yaşama sevinci verir. Aramızdan ayrılıp gidenle arttıkça zamanın yavaş yavaş tükenişi bu dostluklara daha sıkı sarılmamızın bir nedeni olarak karşımıza çıkar.
31 Mayıs 2014 tarihinde yani 40 sene sonra ilk defa katıldığım Yenişehir koleji mezunları yemeğine eşim ve oğlumla birlikte katıldığımda bu düşüncelerle heyecanlandım. Sınıf arkadaşlarım sıra arkadaşım ı karşımda görünce hem heyecanlandım hem duygulandım. Birçoğunun ismi beynime çakılı olmasına rağmen kendilerini tanımakta zorluk çektim. Hayatın akışının fiziki olarak yaptığı bu değişiklikler aslında fazla etki yapmadı. Önemli olan ruhları ve içlerindeki sevgiydi. Bunu yakalamak zor olmadı. Gerçek dostluk buydu. Çıkarsız, art düşüncelerden arınmışlık bu gecenin anlamını daha da artırdı.
Geç vakitlere kadar süren sohbetler hep 40 yıl öncesini yaşattı. Keşke günlük hayatımızda dolaşan insanlarda sınıf arkadaşlarım gibi ara ve duru olabilseler diye hayıflandım.
40 yıl sonrada olsa o günlerin havasını teneffüs etmek insanı her bakımdan gençleştiriyor. Dünyaya bakış açısını değiştiriyor, yaşama sevincini kamçılıyor. Keşke aramızdan ayrılanlar yâda bu yemeğe katılamayanlarda aramızda olsaydı. Bu mutluluğu paylaşmak istedim. Çünkü bu akşam içimde bambaşka duygular yeşerdi.
Herkesin yolu açık olsun…

Yorumlar

Popüler Yayınlar