MUSTAFA KISACIK

MUSTAFA KISACIK
15 Mart 1967 tarihinde Malatya Yeşilyurt ilçesi Yakınca kasabasında doğdu. İlkokulu burada okudu. İlkokul yıllarından itibaren ailesine ekonomik katkı sağlamak amacıyla çalışmaya başladı.
Aile dostları Doğan Koşal’ın bağlama çalmasına özenerek kendi kendine bağlama çalmasını öğrendi. Bir yandan mobilyacıda çalışırken bir yandan da müzikle ilgilenmeye başladı. Malatya Halk Eğitim Merkezi (Nusret Demir dönemi), Malatya musiki Derneği, Elazığ Musiki Konservatuarı, İnönü Üniversitesi Korosu müzik konusunda yetişmesinde etkili olan kurumlar oldu. 
1979 yılında Hasan Çağlar, onun ölümünden sonra da oğlu Fırat Çağların yanında bağlama yapımcılığını öğrendi. Bağlama yapımcılığı konusunda TRT tarafında atölyesinde çekimler yapıldı. 
Kendini yetiştirme çabası sürerken ülkemizin 81 ilinden yaklaşık altmışında çeşitli müzik etkinliklerine, televizyon programlarına katıldı. 
1994 yılında Malatya’da Çağlar FM adıyla halk müziği ve arabesk ağırlıklı yayın yapan bir radyo kurdu. Yönetim kurulu başkanlığını üstlendi ve programlar da yapmaktadır. 
Kültür bakanlığına sanatçı başvurusu yaptı. 264 adet bestesi olduğunu, bunu 12’sini kendi albümünde okuduğunu, bir o kadarını da başka sanatçıların okumak istediğini belirten Kısacık, bağlama yapımcılığını ve diğer sazların da onarımı işini sürdürüyor. Bağlama yapımcılığında ardıç, vengi, kelebek (akçaağaç) gibi ağaçları yoğunlukla kullanıyor. Eskiden dut kullandığını, dutun kullanılmasındaki amacın yumuşaklığından kaynaklandığını belirtiyor. Malatya’da bağlama yapımcılığında Hasan Çağlar adını veriyor. 
“Saz gibi saz yapılsa iyi, benzetilerek yapılınca kötü…” diyor. 
Ağabeyi Ali Haydar Kısacık da Almanya’da (Özlem Saz Evi) bir şube gibi işlev gördüğünü belirtiyor.

11 Şubat 2011, Kendisinden Derlendi

Yorumlar

Popüler Yayınlar