Ali Şimşek

ALİ ŞİMŞEK

Kısa Yaşamı

Ali Şimşek, 1 Ocak 1969 tarihinde Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde doğdu. Ailesi Aksaray’a göçtüğünde ilkokula başladı. Ortaokul ikinci sınıftan ayrıldı.
İlkokul yıllarında ritim saz çalmaya başladı ve bunu meslek edindi.
1985 bir yıl TRT Gençlik korosunda bulundu.
1989 yılında Silvan ve Van’da askerliğini tamamladı.
Evli, üç erkek çocuk babası olup Aksaray nüfusuna kayıtlı ve burada yaşamakta, geçimini müzisyenlikle sağlamaktadır.

Müzik Yaşamı

Babası Süleyman Şimşek, amcası Cafer Şimşek’ten etkilenerek çocuk yaşta başladığı saz-ses sanatçılığını Arif Sağ, Musa Eroğlu, Neşet Ertaş, Orhan Gencebay gibi sanatçıların çalıp söylemelerinden esinlenerek ve kendince bir harmanlama yaparak kendini yetiştirmeye çalıştı, kendisine yön verdi.
Yurt içinde ve yurt dışında (Almanya, Fransa, Belçika) çeşitli etkinliklerde sahneye çıktı. Aksaray’ın yerel televizyonlarında yedi sekiz yıl kadar program yaptı, programlara katıldı. Ayrıca Kanal 7, TGRT, Kon TV, Kanal A, ATV gibi televizyonlarda da programlara katıldı. Aksaray Ekspres gazetesinde kültür sanat ağırlıklı köşe yazıları yazdı.

4 kaset yaptı:
* Aksaraylı Öksüz Ali (dokuz-on yaşlarında iken yaptığı kaset)
* İntizarım Var
* İnşallah:
* Kader/Türküler Ölmez- Türküler Susmaz

Şairliği

On üç on beş yaşlarında şiir yazmaya başladığını, Zeki Müren’in, “Gönül yanacak ki yazsın” sözünü ilke edindiğini belirtiyor. Şiirlerinde aşk, gurbet, toplumsal konular, tasavvuf, taşlama özellikleri var. Bazı şiirlerine köşe yazılarında yer verirken İntizarım Var, Kader, Vay beni gibi bestelenmiş şiirlerine de kasetlerinde yer verdi.

Telli ve vurmalı çalgıların tamamına yakınını ve dilli kaval çalıyor. Bunarlı bir yıl kaldığı TRT Gençlik korosunda öğrendiğini belirtiyor.

Sinema Sanatçılığı

Kerem Cem’in Pelin Batu ile başrolü paylaştığı 2005 yılında TRT’de yayınlanan Kerem ile Aslı filminde Murat Soydan, Tuğrul Meteer gibi sanatçılarla oynadı.
Ahu Tuğba, Mahmut Cevher, Nuri Alço, Bora Gencer ile birlikte de Esir Gönüller adlı Star TV için Aksaray’da çekilen dizi filmde oynamış. Ekibin buraya gelmesinde de etkili olmuş.


Halk Müziğinin Bugünü ve Geleceği İle İlgili Düşünceleri

Halk müziğinin bugünü ve geleceği ile ilgili düşüncelerini şöyle dile getiriyor.

“Piyasada halk müziği okuyorum diyen pek çok kişi var. Çoğu yozlaştırıyor. Öz kültürümüz türküler kendi eseri gibi sahip olmalılar.
Genellikle müstehcen ve argo sözcükler katarak müzik yapanlara da halkımız nedense değer veriyor. Oysa bunlar türkülerimizi giderek yozlaştırıyorlar. Pir Sultan, Karacaoğlan ne kadar tanına biliyor ki?”


1 Nisan 2010, Aksaray’da kendisinden derlendi.

Yorumlar

Popüler Yayınlar